Pre en In-employment Screening: wat is het verschil?

Heeft u personeel in dienst en is er sprake is van een nieuwe functie binnen het bedrijf waarvoor uw werknemers in aanmerking komen? Dan kan het interessant zijn om een aantal checks te laten doen. Met een In Employment Screening (IES) van Screenen.com weet u zeker dat u straks nog steeds de juiste persoon op de juiste plek heeft werken. Wij brengen de (nieuwe) risicofactoren graag voor u in kaart.

De procedure van een In-Employment Screening lijkt op die van de Pre-Employment Screening, de screening die u door ons kunt laten doen als u een sollicitant wilt aannemen. Goed en betrouwbaar personeel is van cruciaal belang voor elke organisatie. Daarom laten steeds meer werkgevers dan ook de achtergrond van toekomstige werknemers checken: tenslotte bevat 75% van de cv’s onwaarheden!

De inhoud van de IES flink kan afwijken van de inhoud van de PES. Een identiteitscheck is natuurlijk niet meer nodig, u bent vaak zelf de referent en de behaalde opleidingen heeft u bij indiensttreding al laten controleren. Toch heeft het zin een aantal zaken nog eens na te laten trekken: het is prettig als u nog steeds kunt vertrouwen op de integriteit van uw personeel.

Op een aantal gebieden kunnen veranderingen hebben plaatsgevonden die interessant zijn om te onderzoeken, bijvoorbeeld:

  • Financiële databanken;
  • Een bewijs van goed gedrag (VOG);
  • Een eigen verklaring omtrent het gedrag;
  • Open bronnenonderzoek.

Privacy en wetgeving

Bij alle door Screenen.com uitgevoerde screenings wordt uitvoerig rekening gehouden met de privacy van de kandidaat en de opdrachtgever.

Alle door ons uitgevoerde werkzaamheden zijn toegestaan volgens de wet. Voor het benaderen van voormalige werkgevers en andere referenten vragen wij toestemming aan de kandidaat en voor het verwerken van persoonlijke gegevens houden wij ons strikt aan de Wet bescherming persoonsgegevens en andere relevante wetgeving. Discretie staat voorop.

 

Rene Reijenga, directeur Screenen.com