Zo bont kunnen kandidaten het maken

Hoge bomen vangen veel wind, inderdaad, maar minder publieke figuren plegen net zo goed fraude. Dus waarom zou dit niet ook in uw bedrijf kunnen gebeuren? Een drietal ‘hoge bomen’ uitgelicht: schouwburgdirecteur, Mat Herben, Ernst Jansen Steur.

Begin 2009 zag een directeur van een stadsschouwburg in het Oosten van ons land zich vanwege cv-fraude gedwongen op te stappen. Op zijn curriculum had hij aangegeven onder meer wethouder in Rotterdam, topvolleyballer, KLM-piloot, topman van Philips in Japan en manager in de filmindustrie te zijn geweest. Toen de gemeenteraad dit ging onderzoeken, bleek hij alles uit zijn duim te hebben gezogen.

Ook voormalig LPF-lijsttrekker Mat Herben was ‘creatief met cv’. D66 Montfoort ‘had hem gevraagd’ als lijsttrekker, voor Leefbaar Montfoort ‘was hij’ lijstduwer geweest. Herben zou verder een journalistieke opleiding hebben gevolgd en een postdoctorale leergang Internationale Veiligheid. Na journalistiek onderzoek kwam echter uit dat de Montfoortse partijen hem niet kenden, hij nooit een opleiding journalistiek had gevolgd, en de leergang een tweeweekse cursus was geweest.

En dan het recente onderzoek naar Ernst Jansen Steur, voormalig neuroloog van het Medisch Spectrum Twente. Hieruit komt naar voren dat zowel de vakgroep van neurologen als de medische staf, de Raad van Bestuur én de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de hoogte waren van zijn disfunctioneren, en alle niets ondernamen. En Jansen Steur in Duitsland dus weer gewoon in een kliniek kon gaan werken.

Liever toch screenen?
Screenen van personen mag alleen als uw kandidaat of toekomstige zakenpartner daar toestemming toe geeft.

Bron: www.screenen.com