Harvey Nash voegt screening toe aan dienstenportfolio

Levent Group voert screenings uit naar integriteit professionals

Harvey Nash, een internationale aanbieder van detachering, contractmanagement, international executive search, werving & selectie en outsourcing & offshore, biedt als eerste recruitmentorganisatie een screeningdienst aan. Zij signaleert dat de regelgeving bij steeds meer organisaties vereist dat er een screening van de betrouwbaarheid en integriteit van nieuwe medewerkers moet plaatsvinden. Harvey Nash werkt voor deze screeningsdienst samen met de Levent Group, zodat zij haar onafhankelijkheid behoudt.

De screening van kandidaten zal plaatsvinden op verzoek van de opdrachtgever en wordt afgestemd op de te vervullen functie. Het aanbod van screenings is zowel voor interim als vaste functies en kan bestaan uit een pre-, in- en post-employment onderzoek. Daarnaast gaat de Levent Group indien gewenst een gesprek aan met de kandidaat en/of wordt een extra test met betrekking tot de integriteit van de kandidaat afgenomen voor functies in een zwaarder risicoprofiel.

‘Wij merken dat screening steeds vaker vereist is binnen de regelgeving van organisaties’, constateert Jan-Leen ‘t Jong, algemeen directeur van Harvey Nash. ‘Een begrijpelijke trend gezien de huidige marktontwikkelingen. Het nalaten van onderzoeken heeft al veel schrijnende gevallen opgeleverd. Denk bijvoorbeeld aan imagoschade voor organisaties. Om privacy, deskundigheid en kwaliteit te bieden aan zowel kandidaten als klanten, zijn wij een partnership aangegaan met Levent Group. Zij voldoen aan alle wettelijke vereisten om dergelijke screenings te mogen uitvoeren. Deze dienst past in onze propositie waarmee wij onze klanten zo veel mogelijk willen ontzorgen.’

Bron: www.screenen.com