Diefstal strategische data door werkgevers verviervoudigd

Door ontslagrondes en lagere bonussen zijn werknemers meer dan voorheen geneigd om gevoelige informatie van hun werkgevers te stelen. De dieven richten zich onder meer op klantenbestanden om daarmee een eigen concurrerend bedrijf op te gaan richten. Dat bracht het Britse advocatenkantoor EMW onlangs naar buiten in People Management, het grootste HR-magazine in Groot-Brittannië.

Vier keer zo veel
EMW signaleerde bijna een verviervoudiging van het aantal rechtszaken met betrekking tot diefstal van strategische informatie. Volgens Mark Finn, hoofd van de sectie intellectueel eigendomsrecht, maken moderne technologieën het mensen veel te makkelijk om informatie te verduisteren. ‘Voor werknemers die hun inkomen drastisch hebben zien dalen, is de verleiding om ervandoor te gaan met de klantenbestanden van hun werkgever daardoor soms te groot.’

Vertrouwelijk
Finn waarschuwt werkgevers dat ze direct bij het in dienst treden van een werknemer duidelijk moeten maken welke informatie vertrouwelijk is. Ook stelt hij dat het verstandig is te benadrukken dat ze stappen zullen ondernemen wanneer werknemers waardevolle data stelen.

Bron: www.peoplemanagement.co.uk